control room: 085 - 06 53 116

Connected fietsen

Het percentage gestolen fietsen dat we afgelopen jaren hebben teruggevonden met track & trace is ruim 77 procent. Dankzij het Internet of Things kunnen we tegenwoordig elk type fiets voorzien van een zender.

Onze Smart Tracker is op de markt in drie modellen van enkele centimeters groot: een halfronde tracker voor reguliere framebuizen, een halfronde smalle voor racefietsen en een platte voor bakfietsen. In e-bikes kan de zender ook worden ingebouwd. Behalve voor particulieren biedt het systeem ook uitkomst voor deelfiets- en verhuurbedrijven, om de hele vloot te kunnen tracken.

Werking

De live locatie van de fiets is te volgen in de smartphone-app. Wanneer een fiets in beweging komt zonder medeweten van de eigenaar, gaat er een alarm af in app van de eigenaar. Door een melding in diezelfde app te doen, komt de vermissing bij de controlekamer van Fris Nederland binnen. Het gestolen item is vanaf dat moment real time te volgen en binnen tien minuten heeft Fris Nederland het dichtstbijzijnde opsporingsteam ingeschakeld. Fietsen worden weer terugbezorgd bij de eigenaar.

Servicepakket

Bestel jouw servicepakket vandaag nog online. Het pakket kan voor 1, 2 of 3 jaar worden afgesloten en bestaat uit:

  • Smart Tracker op basis van LoRa
  • Smartphone-app
  • Controlroom-service
  • Opsporing 24/7/365
  • Levering en montage