control room: 085 - 06 53 116

Met een tracker die gebruik maakt van LoRa, een soort GPS, is je gestolen racefiets terug te vinden

Met een racefiets wil je je alleen maar druk maken om sportief buiten bezig te zijn. En niet of je fiets gestolen wordt en niet meer terug te vinden is. Met een Fris Smart Tracker kun je dat laatste in ieder geval afvinken.

Er zijn in Nederland zo’n 850 duizend wielrenners. Allemaal mensen met een liefde voor fietsen, de natuur én snelheid. Maar die liefde voor racefietsen geldt ook voor fietsendieven. Vorig jaar werden er in Nederland zo’n 735.000 fietsen gestolen, vooral dure exemplaren als racefietsen zijn populair. Veel wielrenners denken dat het niet zo’n vaart zal lopen als je je fiets na een rit binnenzet. Maar ook uit je huis, schuur, garage of berging kan een fiets makkelijk gestolen worden. Zelfs tijdens een fietstocht is de kans op diefstal aanwezig, veel racefietsen worden namelijk gejat tijdens de koffiepauze of rechtstreeks van de fietsendrager op de auto. Met een Fris Smart Tracker op je racefiets hoef je je als trotste eigenaar geen zorgen meer te maken over diefstal.

Beveilig je racefiets door een Smart Tracker met LoRa, een nauwkeuriger soort GPS

Een racefiets die gestolen is, kan eenvoudig worden teruggevonden met de Fris Smart Tracker. De Smart Tracker is geen GPS-tracker, maar maakt gebruik van LoRa (Long Range) een beter alternatief voor GPS. Standaard GPS trackers zijn binnen in een gebouw niet heel nauwkeurig, LoRa tracking is dat wel. Deze slimme techniek werkt via radiofrequentie en pakt daardoor een veel sterker signaal op dan GPS. Of je fiets nu op 23-hoog staat, in een bos, een garage of een industriegebied, het opsporingsteam van Fris kan precies zien waar de racefiets is.

Met de slimme tracker van Fris Nederland, met LoRa, een beter alternatief voor GPS, worden racefietsen makkelijk teruggevonden

Als je fiets gestolen is, sporen we deze weer voor je op. Onze Smart Tracker is verbonden met de Zeker! app. Zodra je racefiets ongevraagd in beweging komt, krijg je meteen een alarmsignaal op je telefoon zodat je kan controleren wat er aan de hand is. Als je racefiets gestolen blijkt, geef je met één klik in de app de vermissing aan ons door. Ons opsporingsteam gaat vervolgens voor je aan de slag. Dankzij ons track & trace systeem hebben we 98% van de racefietsen opgespoord en met succes teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Koop de Fris Smart Tracker in onze webshop

Je wilt je als wielrenner je niet druk maken om je racefiets. De Fris Smart Tracker kun je daarom gewoon in onze webshop bestellen en zelf op je racefiets monteren (of het door een van onze monteurs laten doen). Met een paar klikken ligt de tracker in je virtuele winkelmandje en na betaling komt-ie meteen jouw kant op. Hoe eerder je racefiets beveiligt is, hoe beter.

GPS tracker racefiets