control room: 085 - 06 53 116

Verzekeraars

Fris Nederland werkt samen met verschillende verzekeraars om waardevolle goederen te beveiligen. Verzekeraars hebben o.a. een toenemende schadelast van fietsdiefstal en het track & trace-systeem van Fris Nederland biedt een goede oplossing om de schadelast te verminderen.

Fiets en activatie zender

De eigenaar van een nieuwe fiets kan kiezen voor een fiets die direct vanuit de fabriek is uitgerust met een Smart Tracker en bijbehorende app óf een fiets na aankoop laten uitrusten met de zender en app. Ons servicepakket is onder meer aan te schaffen bij rijwielhandels of via onze website.

Activatie opsporing in combinatie met een verzekering

Bij aanschaf van een fiets met zender ontvangt de eigenaar via het eigen mailadres een link om de app en de fietsverzekering te activeren. Na activatie en koppeling aan de fietsverzekering ontvangt de eigenaar de app om te installeren op de smartphone en/of computer. Via de app kan een diefstal worden gemeld en vervolgens schakelt Fris Nederland binnen 10 minuten een opsporingsteam in.

De combinatie met een fietsverzekering is essentieel om de volgende doelen te bereiken:

  • De fiets koppelen aan de eigenaar (positieve registratie);
  • De fiets duidelijk als eigendom vastleggen, in combinatie met de zender en verzekering; (polisnr.), en voorkomen dat niet voldoende bewezen kan worden dat de fiets daadwerkelijk behoort aan de eigenaar;
  • Fietsgegevens en zender als ‘uniek’ aanwijzen;
  • Eventuele aangiften online en direct uitvoeren;
  • De opsporingsinstantie (Boa’s) voorzien van de juiste gegevens en kenmerken.

Meer weten?