control room: 085 - 06 53 116

Fris Nederland brengt je gestolen e-bike terug dankzij slimme track & trace

Een e-bike is een gewild object om te stelen. Dat is niet bepaald een geruststellend idee als je een elektrische fiets hebt. Gelukkig is er een nauwkeurige track en trace-zender die jouw fiets weer kan terugvinden.

Afgelopen jaar werden er zo’n 735.000 fietsen gestolen, waarvan 110.000 e-bikes. Niet alleen worden e-bikes van de straat in busjes gehesen, maar ze worden ook ongevraagd meegenomen uit tuinen, schuren en bergingen. Ze zijn zo gewild omdat ze in het buitenland veel geld op leveren. De grijpgrage vingers van fietsendieven geven geen gerust gevoel als je een e-bike-eigenaar bent. Je wilt vooral genieten van de voordelen van een e-bike en je niet druk hoeven maken om de whereabouts van je fiets. Dankzij ons track & trace systeem hebben we 95% van de gestolen fietsen en e-bikes opgespoord en met succes teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Wees slim en koop een tracker voor je elektrische fiets die gebruik maakt van Lora. Hét alternatief voor GPS.

Normaal gesproken betekent diefstal dat je de fiets waarschijnlijk kwijt bent. Door de Fris Smart Tracker te installeren kun je voorkomen dat je fiets na diefstal niet wordt teruggevonden. De Fris Smart Tracker is een unieke track en trace-zender voor je e-bike. De Smart Tracker is geen GPS tracker, maar gebruikt LoRa voor het terugvinden van je e-bike. De zender is gekoppeld aan een app. Als je fiets in beweging komt, terwijl jij op kantoor of thuis bent, krijg je meteen een alarmsignaal. Via de app geef je de vermissing door en gaat het opsporingsteam van Fris meteen voor je aan de slag.

Jouw eigendom snel teruggevonden met de Smart Tracker voor je elektrische fiets van Fris Nederland

Maar hoe werkt zoiets? En waarom werkt ons systeem zo goed? Met onze slimme LoRa tracking, een soort GPS, kan het opsporingsteam heel precies zien waar jouw fiets is. LoRa werkt namelijk via radiofrequentie en pakt daardoor een veel sterker signaal op dan GPS. Daarmee kunnen we jouw fiets gemakkelijk terugvinden, ook als deze ergens binnen staat. Gevonden? Dan levert het opsporingsteam hem uiteraard weer bij jou af. Gewoon voor je deur.

Koop de Fris Smart Tracker in onze webshop

Wil je ook een slimme tracker voor jouw e-bike? Je kunt die gewoon in de webshop bestellen. Met een paar klikken ligt de track en trace-zender voor jouw elektrische fiets in de virtuele winkelmand. Na betaling komt-ie meteen jouw kant op. Hoe eerder je fiets is beveiligd, hoe beter.

Track en trace E-bike