control room: 085 - 06 53 116

Voorkom dat je boot of buitenboordmotor gestolen wordt 

Of je nou een kleine sloep of een kajuitboot hebt, als bootbezitter wil je zorgeloos kunnen genieten van de mooie Nederlandse wateren. Of je boot wel veilig ligt, is dan ook het laatste waar je je druk over wilt maken. Een Fris Smart Tracker op je boot of buitenboormotor is de beste garantie voor het vinden én laten terugbrengen van jouw vermiste eigendom. Zo ben je elke dief te slim af.

Nederland telt zo’n 508 duizend boten, van roeiboot tot zeiljacht. Ieder jaar komen er meer bootbezitters bij, maar helaas vindt er ook steeds meer diefstal plaats: jaarlijks worden er in Nederland zo’n 1200 boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen. Uit cijfers van schadespecialist CED blijkt dat maar 5 procent van de gestolen boten wordt teruggevonden, bij buitenboordmotoren is dat slechts 1 procent. Met een Fris Smart tracker aan boord is de kans groter dat jij bij die ‘lucky few’ hoort die hun gestolen eigendom wél terugkrijgt. Dankzij ons track & trace systeem hebben we al 96% van alle voer- en vaartuigen opgespoord en met succes teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Populair onder dieven

Boten en buitenboordmotoren zijn populair bij dieven omdat ze een hoge waarde hebben, maar vaak niet goed beveiligd zijn. Het is in veel gevallen lastig om je boot met een slot aan de kant te bevestigen en ook buitenboordmotoren zijn zelden met een slot beveiligd. Bij boten ligt de startsleutel soms zelfs aan boord! Daarnaast staan ze meestal niet geregistreerd op naam, waardoor een gestolen boot of buitenboordmotor makkelijk kan worden doorverkocht. Als booteigenaar is het daarom heel belangrijk om je vaartuig goed te beveiligen.

Voordelen van een Fris Smart Tracker op je boot of buitenboordmotor

Met een Fris Smart Tracker aan boord kan je ten alle tijden controleren of jouw boot nog veilig op zijn plek ligt. Dankzij de unieke sensor krijg je een melding in de app zodra er een onverwachte beweging plaatsvindt. Ook handig tegen vandalisme dus, of wanneer je boot losraakt in een storm. Gaat het alarm af en vermoed je dat er iets niet klopt? Met één druk op de knop schakel je ons opsporingsteam in om achter jouw boot of buitenboordmotor aan te gaan.

(Tekst gaat verder na de afbeelding) 

Geen gedoe met je verzekering

Mochten we jouw eigendom niet op weten te sporen dan regelen wij alle administratieve rompslomp voor je, zoals de rapportages ter ondersteuning van de verzekeringsaanvraag. Er komt namelijk meer kijken bij een gestolen voertuig dan je denkt. Dankzij onze diensten hoef je je hier geen zorgen meer over te maken.

 

Tips om te voorkomen dat je boot of buitenboordmotor gestolen wordt

Tot slot geven we vijf belangrijke tips om je boot en buitenboordmotor optimaal te beveiligen:

  1. Installeer de Fris Smart Tracker
  2. Registreer je boot bij het Kadaster
  3. Bevestig je boot of buitenboordmotor ergens aan vast met een ART gekeurd slot
  4. Sluit de kajuitingang altijd goed af
  5. Bewaar de sleutels nooit aan boord

Koop de Fris Smart Tracker in onze webshop

Klaar om jouw booty of buitenboordmotor te beveiligen tegen diefstal? De Fris Smart Tracker koop je in onze webshop. Met een paar klikken ligt-ie in je virtuele winkelmandje en na betaling sturen we je onze Fris Smart Tracker jouw kant op.