control room: 085 - 06 53 116

Centraal Beheer – Fatbike

Je wilt je fatbike verzekeren op de Centraal Beheer Fietsverzekering. Een verstandige keuze! Want deze stoere fiets is populair; ook bij dieven. Daarom gelden er bij Centraal Beheer extra beveiligingseisen om je fatbike voor diefstal te verzekeren.

Dit zijn de beveiligingseisen voor diefstal

De fatbike:

 • Staat op slot met een goedgekeurd ART2 slot én
 • Is binnen 2 weken na de ingangsdatum van de verzekering voorzien van een actief track & trace systeem dat is goedgekeurd door Fris Nederland.
 • Het goedgekeurde track & trace systeem:
  • Staat aan als je niet op de fatbike rijdt, en
  • Je hebt een actief opsporingsabonnement bij Fris Nederland.
 • Bij diefstal kunnen wij je vragen de originele sleutels van het goedgekeurde ART2 slot
op te sturen.
  • Het nummer van de sleutels is gelijk aan het nummer dat op het polisblad staat.
  • Minimaal 1 sleutel heeft duidelijke sporen van gebruik.

Kijk voor de voorwaarden van de Fatbike verzekering op de website van Centraal Beheer.
Website Centraal Beheer

Bestel hier het track & trace systeem en opsporingsabonnement

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Smart Tracker van Fris met opsporingsabonnement.
  Fris installeert de Smart Tracker op locatie. Op werkdagen krijg je binnen 48 uur na je bestelling een afspraakbevestiging. Die ontvang je via e-mail. Bestel je de tracker op vrijdag na 16.00 uur? Dan start de termijn van 48 uur op maandagochtend. Bestel je de tracker op feestdagen? Dan start de termijn van 48 uur na de feestdag.. De monteur vertelt je hoe de tracker werkt en hoe je deze activeert. Met de Smart Tracker kan Fris je gestolen fatbike realtime volgen en terugvinden, binnen en buiten. 

Je betaalt 1 keer € 50,-. Dit is inclusief de kosten van de tracker. Het opsporingsabonnement kost € 5,95 per maand. Deze kosten betaal je rechtstreeks aan Fris Nederland.
 2. Fris opsporingsabonnement (GPS Track en Trace aanmelden voor opsporing)
  Heb je al een gps systeem niet zijnde een een fris tracker? Bestel dan een opsporingsabonnement voor € 36,30 per jaar. Weet je niet zeker of je een goedgekeurd track & trace systeem hebt? Neem dan contact op met Fris.
Fris Smart Tracker met opsporingsabonnement

GPS Track en Trace aanmelden voor opsporing

Heb je vragen over het bestelproces of het track & trace systeem? Neem dan contact op met Fris Nederland. 
Voor vragen over de Centraal Beheer Fietsverzekering, kun je terecht bij Centraal Beheer.

Ook handig om te weten!

Handleiding ‘Gebruik app & opsporingsproces’

Klik hier voor de handleiding

Daarom is de Smart Tracker zo slim!


Nog niet helemaal bekend in de wereld van de trackers? Fris Nederland legt uit waarom je op de Smart Tracker kunt rekenen.

Zie wat Fris Nederland doet als je fatbike is gestolen.

Veelgestelde vragen

Ja, dat is verplicht om bij Centraal Beheer verzekerd te zijn voor diefstal. Niet elk track & trace systeem is goed op te sporen. Fris Nederland beoordeelt of een track & trace systeem voldoet aan de eisen. Voldoet het track & trace systeem in jouw fatbike niet? Dan biedt Fris Nederland de optie aan om een Fris Smart Tracker met opsporingsabonnement te kopen.
Het Fris abonnement loopt net zo lang als de Centraal Beheer Fietsverzekering. Als je je Centraal Beheer Fietsverzekering opzegt, mag je het Fris abonnement ook stopzetten. Je betaalt dan geen extra kosten en krijgt eventuele vooruitbetaalde kosten terug. De eenmalige kosten van € 50,- krijg je niet terug.
Als je je niet aan de beveiligingseisen houdt, is diefstal van je fatbike niet verzekerd.
Ja, de tracker kan aan meerdere gebruikers gekoppeld worden. Dus gedeeld gebruik van de fatbike is geen probleem.
Je meldt de diefstal binnen 1 uur na ontdekking bij de meldkamer van Fris Nederland via de Zeker!-app die is gekoppeld aan de Fris Smart Tracker. Je blijft 1 uur na de melding telefonisch bereikbaar voor de meldkamer. Je doet zo snel mogelijk aangifte van diefstal bij de politie. En je meldt de diefstal bij Centraal Beheer.
Bij een ongevraagde beweging van je fatbike, stuurt de Zeker!-app een alarmsignaal naar je telefoon. Is jouw fatbike vermist? Met 1 klik in de app geef je 24/7 de vermissing door aan de meldkamer. Het opsporingsteam komt dan direct in actie. En is je fatbike gevonden? Dan brengt Fris Nederland de fatbike naar je toe, waar je maar wilt in Nederland.
Goed om te weten: de tracker is geen live zender die altijd toont waar je fietst of waar je fatbike staat. De melder werkt pas nadat je de fatbike als vermist opgeeft.
Nee, Fris monteert de tracker op een locatie naar keuze. Zo heb je er zelf geen werk aan en weet je zeker dat de tracker goed gemonteerd is. Op werkdagen krijg je binnen 48 uur na je bestelling een afspraakbevestiging. Die ontvang je via e-mail. Bestel je de tracker op vrijdag na 16.00 uur? Dan start de termijn van 48 uur op maandagochtend. Bestel je de tracker op feestdagen? Dan start de termijn van 48 uur na de feestdag.